Bartender i Sverige
Idag snubblade jag over en artikel pa Allt om Stockholm, rubriken var "Sillisar som hoppar runt i baren" och det var ju bara en sjalvklar klickiz pa den :)
Artikeln i sig handlar om en cocktailtavling dar Sverige ska utse tre bartenders som far representera landet i en tavling mot andra bartenders fran Danmark, en tavlande i det danska laget rakar vara lillebror till en bekant till mig sa utan att egentligen veta hur tavlingen kommer ga till sa kan man nog saga att Sverige kommer fa bra motstand
Ett axplock fran intervjun med Linda Aramesh, baransvarig pa Bar 101 i Stockholm
Hur ser du på konkurrensen?
– Den är tuff, det är många duktiga bartenders.
Många tävlingar har kända spritmärken som medarrangörer, ser du något negativt med det?
– Jag förstår att arrangörerna behöver finansiärer. I det här fallet är det Bacardi som är med och det är en produkt som jag gillar och brukar jobba med. Jag skulle aldrig ställa mig bakom en produkt som jag inte står för.
Vad utmärker svenska bartenders?
– Många har gått tillbaka till klassiska cocktails, det är inte så innovativt längre med hallonpuré och sånt.
Chidde har ordet
Precis som Linda sager sa ar konkurrensen pa tavlingar alltid tufft, manga duktiga medtavlanden ar en stor faktor, men vet man med sig att man har en bra drink och ar en duktig bartender till vardags sa kan man komma en bit, efter det kravs det lite tur om man sen vill hamna pa pallplats for dar ar det minsann tight. En viktig faktor ar att jurypanelen ocksa maste veta vad de sysslar med, eftersom deras poang ar helt avgorande
Oavsett om jag hade varit arrangor eller tavlande sa hade jag helt klart foredragit en tavling utan marken. Det begransar tavlingen nat sa enormt och man ar oftast tvungen till att anvanda deras produkter istallet for att lata en tavlande att valja fritt. Nu verkar Linda uppskatta Barcardi valdigt mycket och det ar antagligen ocksa hennes forstaval men for egen del sa hamnar det market sa langt ner pa min lista sa mojligt
Nu har jag inte sa stor koll pa trenderna i Sverige just nu, men om det ar som Linda sager sa kanns det skont att man har gatt tillbaka till klassiska cocktails och forsoker hitta sin inspiration dar, puréer kanns som en dod fluga.
I London haller klassiska cocktails pa att do ut litegrann igen, jag borjar se en ny trend blomma ut nu och det kommer bli en spannande period framover. Snart ar det dags att packa vaskan igen efter tva veckors semester hemma i Sverige, undrar hur vadret ar i London just nu?
Chidde
Artikeln i sig handlar om en cocktailtavling dar Sverige ska utse tre bartenders som far representera landet i en tavling mot andra bartenders fran Danmark, en tavlande i det danska laget rakar vara lillebror till en bekant till mig sa utan att egentligen veta hur tavlingen kommer ga till sa kan man nog saga att Sverige kommer fa bra motstand
Ett axplock fran intervjun med Linda Aramesh, baransvarig pa Bar 101 i Stockholm
Hur ser du på konkurrensen?
– Den är tuff, det är många duktiga bartenders.
Många tävlingar har kända spritmärken som medarrangörer, ser du något negativt med det?
– Jag förstår att arrangörerna behöver finansiärer. I det här fallet är det Bacardi som är med och det är en produkt som jag gillar och brukar jobba med. Jag skulle aldrig ställa mig bakom en produkt som jag inte står för.
Vad utmärker svenska bartenders?
– Många har gått tillbaka till klassiska cocktails, det är inte så innovativt längre med hallonpuré och sånt.
Chidde har ordet
Precis som Linda sager sa ar konkurrensen pa tavlingar alltid tufft, manga duktiga medtavlanden ar en stor faktor, men vet man med sig att man har en bra drink och ar en duktig bartender till vardags sa kan man komma en bit, efter det kravs det lite tur om man sen vill hamna pa pallplats for dar ar det minsann tight. En viktig faktor ar att jurypanelen ocksa maste veta vad de sysslar med, eftersom deras poang ar helt avgorande
Oavsett om jag hade varit arrangor eller tavlande sa hade jag helt klart foredragit en tavling utan marken. Det begransar tavlingen nat sa enormt och man ar oftast tvungen till att anvanda deras produkter istallet for att lata en tavlande att valja fritt. Nu verkar Linda uppskatta Barcardi valdigt mycket och det ar antagligen ocksa hennes forstaval men for egen del sa hamnar det market sa langt ner pa min lista sa mojligt
Nu har jag inte sa stor koll pa trenderna i Sverige just nu, men om det ar som Linda sager sa kanns det skont att man har gatt tillbaka till klassiska cocktails och forsoker hitta sin inspiration dar, puréer kanns som en dod fluga.
I London haller klassiska cocktails pa att do ut litegrann igen, jag borjar se en ny trend blomma ut nu och det kommer bli en spannande period framover. Snart ar det dags att packa vaskan igen efter tva veckors semester hemma i Sverige, undrar hur vadret ar i London just nu?
Chidde
Kommentarer
Postat av: Malin Andersson
Vad spännande din blogg verkar vara! kommer med all säkerhet att läsa igen! :) Hoppas du har en spännande vardag :)
Trackback