Cocktails & Dreams pa Savoy

Hej igen,
 
Kan inte fatta att det redan har gatt 6 dagar sen jag skrev mitt senaste inlagg, men kul att jag fortfarande har lasare; eller heter det "followers" nufortiden? Det ar ju trots allt 2013 :)
 
For ett par veckor sen representerade jag H pa en cocktailtavling har i London, Diplomatico World Tour. Over 200 drinkrecept skickades in och 14 st blev utvalda till att gora cocktailen infor en jury pa Savoy som formodligen ar Londons mest anrika och prestigefyllda hotell
 
Samtliga bartenders fran startfaltet representerade valkanda barer runtom i London varav halften av listan inneholl veteraner som man hade "hort talas om", ehm...? Innan tavlingsdagen stallde jag mig sjalv fragan om vad f-n jag har att gora dar, men om det var nan som hade stort huvud nog att ta sig an det har sa hade det varit jag :)
 
Tva vinnare utsags for det har heatet for att senare ga vidare i final, den som vinner dar far representera UK i Venezuela, val pa plats tavlar man sedan mot andra bartenders i ovriga varlden och prispengen dar ar ynka $5000 :)
 
Jag kom aldrig vidare fran mitt heat, men jag var valdigt nojd med allt i det stora hela. Visst gjorde jag lite misstag och glomde bort vissa saker som jag skulle saga, men sant hor till och 5 minuter gick mycket snabbare an vad jag trodde att det skulle ga
 
Preppar och forbereder innan min tur
 
Redo for att borja, far igang publiken lite genom att informera alla om att jag kommer slosa 10 sekunder av min dyrbara tid till att be alla om en stor tjanst: Att stalla sig upp och komma narmare baren, bara sa jag kan se allihopa eftersom jag inte ar sa lang :)
 
Underbart, sen bad jag om en ytterligare stor applad for alla fina cocktails och alla tavlanden hittills
(egentligen var det bara ett satt att appladera at mig for att det var min tur on stage, lite cheeky men det funkade)
 
Totalt 5 minuter att presentera cocktailen infor jury och publik, har pa bilden hade jag ca 1 minut kvar
 
De tva som gar vidare fran det har heatet blev C fran Savoy och G fran Michelinrestaurangen Pollen street social
 
Man har ju inte varit pa ett stalle pa riktigt om man inte har lanat toaletten, sa dit gick jag for att sla en sjua
Pa vagen dit gar man igenom Savoy's tea room dar tanter i hoga hattar och Queen Elisabeth-klanningar sitter och avnjuter efterniddagste och scones, vart att tillagga ar att terummet typ var lika stort som Knutpunkten i Helsingborg
 
Men toaletten var ratt imponerande, allt i marmor och det har var bara vaskrummet. Det fanns ett annat rum till med 10 pissoarer och prislappen for det har badrummet hade formodligen rackt till 5-rums villa pa ute Larod
 
Som ni ser anvander man inte pappersservetter till att torka handerna med, utan bomullshanddukar; snyggt och fint ihopvikta
 

Opium

Det finns hopp, och hoppet ar det sista som overger en sager dem. Sant eller falskt?
 
Satt nyss och facebookchattade med D och blev pamind om att den har bloggen maste dammas av, jag har egentligen inte tid men det tar faktiskt bara minuter att uppdatera, let's make an effort :)
Det var sa langesen jag skrev nat om London nu sa jag dedikerar det har inlagget till den har byn
 
Igar var jag och S pa en relativt nyoppnad cocktailbar mitt i China Town, Opium ar ett litet gem pa huvudgatan. Ingangen ar en enkel dorr, inget skyltat forutom husnumret sa det ar extremt latt att missa. Manga hippa cocktailbarer i London kor det har konceptet nu, speakeasy. Jag har saklart hort mycket om det har stallet och nu var det dags att prova
 
Jag bad om deras mest populara cocktail och blev rekommenderad en Opium cocktail #2, en cocktail med tva olika romsorter (Appleton och Wray & Nephew) och mandarinjuice, kaffir lime, absinthe + lite annat men framforallt presentationen med torr is ar alltid coolt. Inte riktigt min kopp av te da den var lite val syrlig aven om man fick en sot tillsats vid sidan om, men tumme upp for presentationen
 
 
 
S hade en Big Bubble, en cocktail med tapioca-kulor som presenterades med blasbubblor, kul grej :)
Whisky (Chivas 12yrs) med tapioca, aloe vera, gront te och kondenserad mjolk, serverad i en ratt sa cool tekopp
Samma typ av sugror som man far nar man bestaller bubble tea i China town, fulltraff!
 
 
Sa en liten sammanfattning
Ett schysst stalle rent generellt, ett maste om du ar torstig och inte har varit har innan, det kan bli en cool upplevelse. De har en valdigt enkel dim sum-meny, inget jag foreslar om du ar hungrig alltsa
 
De ar valdigt ambitiosa och kreativa med drinkarna, inget snack om den saken. Men vissa smaker och allt lullull omkring kanns kanske lite too much. Cocktailsen vi hade kostade mellan £12.50-14.00 sa de ligger ratt hogt med priserna, ett solklart stalle for branschfolk for att fa inspiration men jag undrar om det har gar hem hos ett annat klientel?
 
 
 

Whoop!

Svinmycket att gora som vanligt, trist att jag ger samma ursakt hela tiden men sa ar det! Ar det nanting som ryker forst sa ar det kvalitetstid pa bloggen
 
kom hem fran Thailand for inte sa langesen och hon hade tagit med sig rice cookies med duriansmak, jag ar ju ett fan av durians (speciellt glass) sa det ska bli intressant att prova dem, aterkommer med en review senare
 
Durians ar i ovrigt en ganska intressant cocktailingrediens, dock ganska dominerande i sin smak sa det kan bli svart att kombinera med annat, + att den ar ganska dyr for att bara vara en "frukt" men helt klart intressant maste jag saga, men som sagt... just nu finns det en massa annat pa tapeten som tar tid, sa det har med att experimentera kanske far vanta ett tag
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0