Ojrå!

Ojrå, nästan 1½ vecka sen jag skrev här!
Har varit lite busy på jobbet den sista tiden, men nu är det verkligen inte mycket kvar alltså!
Igår hade vi avslutningsmiddag med alla avdelningsledare, det var hur trevligt som helst! Visst längtar jag hem mer än allt annat, men tänk så mycket man har hunnit med på den här korta tiden. Ibland känns det som att jag har jobbat med dessa människorna i minst ett år :)

Under middagen fick alla frågan om vad som var det bästa minnet vi har haft häruppe på "toppen av världen" ;)
Mitt bästa minne på plats nr 1 var att se seafoodbaren växa fram, men det finns så mycket annat som också förtjänar en plats nr 1. T ex krabbsafarin vi åkte på, alla fisketurer, utekvällar och fester... osv

... och just det, fotbollsturneringen där jag utsågs till turneringens bästa spelare! Det var också jäkligt kul, speciellt då när Johan spelade mittback och jämnade alla våra motståndare med marken, priceless :D

Det blir nog inte många fler uppdateringar härifrån, nästa gång kanske det blir hemma i Svedala... vem vet!

Kolla vad jag hittade på blocket.se nu på nattkvisten, grymt ball!
Undrar hur många kjoltyg man kan få på fall med en sån här på en random utekväll, säkert ett dussin




Chidde


Norska språkkunskaper

Ett utdrag ur min glosbok
(felstavning kan förekomma)

ae trenger jag behöver
drittfull skitfull
nachspiel efterfest
kos deg typ... ha det bra
kasta opp spy / kräka
dokker ni
telys värmeljus
is glass
brus läsk
brennevin sprit
bruke använda
husk kom ihåg
fløte grädde
oppgjør rapport
varetelling inventering
beste mor mormor

+ en massa andra ord & fraser som t ex vi skal fritera mor din!

Så nu kan man ju lägga till det på sitt CV under språkkunskaper
Norska, mycket god förståelse i tal och skrift



Chidde

GO Green!!

Jahao, blir det pallplats för Emma Green? Dags att sätta Sverige på höjdhoppskartan igen tycker jag

Idag var första gången jag satte igång en TV på väldigt länge, det är sjukt vad man missar. Men att se det här mästerskapet med norsk kommentator är väl lite sådär kan jag tycka. Tur att det bara är friidrott och inte fotboll

Fick hoppa in lite igår för att hjälpa till i buffén, det var ju ett bra tag sen man bar tallrikar men igår gick det undan. Hela jag luktade buffé efteråt och den lukten kan man nog inte få alltför många kompisar av. Idag har jag iallafall nytvättade kläder och nytvättat hår, ljuvligare än så kan man nog inte dofta haha! Någon som vill?  :D



Chidde

Jag tar det här med mig

Det kanske märks att jag är ledig idag? Lite rastlös är man ju :)
Har typ bara sovit, och sovit.

Livet häruppe har inte alls varit lätt, det kom jag fram till idag. Det finns inte mycket att roa sig med på sin lediga tid även om man försöker, idag är mina kollegor ute och svirar... förmodligen en sista gång innan säsongen är slut men jag kände inte riktigt för det eftersom det bara finns en "nattklubb" här i byn och den har jag faktiskt hunnit tröttna på. Men de är säkert på nachspiel nu, som betyder efterfest på norska :)

Jo men vad har jag gjort när jag har varit ledig annars? En mycket intressant fråga

Gå till Rema och handla är nog det jag har gjort varje gång jag har varit ledig, det är en livsmedelsbutik här i byn som är lika stor som Ica Maxi's damtoalett. Kan ni föreställa er?

Återigen, nu vill jag bara åke hjemme!
Gjorde förresten en video till mina kompisar i London som jag har glömt lägga upp, hoppas ni har det bra därborta!




Nu ska jag sova, vi ses snart allihopa... 14 dagar kvar!!
På måndag ska jag boka biljett hem :D


Chidde

Anonymitet

Anonymitet är icke existerande i dagens IT-Sverige, därför bör man vara väldigt försiktig och det är också viktigt att tänka efter innan man trycker på "skicka"

En tös i Storbritannien fick nyligen sparken för att ha skrivit skit om sin chef och arbetsplats på facebook om hur hon hatar sitt jobb, hur tänkte hon? Okej att man kanske är lite missnöjd, men alla tankar behöver kanske inte ligga ute på internet.

Hon sökte jobbet och hon fick det, så hon borde kanske vara glad istället för att gnälla. Hon får ju inte glömma vem det är som betalar ut lönen och ger mat på bordet

Annars var det inte alls lång tid kvar här på toppen av  världen, ungefär två veckor sen är jag hemma i Sverige. Finns en hel del intressanta jobb som ligger ute just nu men det är fortfarande för tidigt för mig att söka, vill ju fortfarande ha lite ledigt efter det här :)

En sak är iallafall säker, det kommer bli en spännande höst... för jag har absolut ingen aning om vart jag kan hamna :D


Fridens
Chidde

Hemlig vän

Efter två dagar ledigt från jobb möttes jag idag av en liten gåva från min hemlige vän, jag hittade lite godis i ett kuvert på kontoret adresserat till mig med hälsningen: "Godhet kommer från insidan"
Det tyckte jag var sjukt bra, precis min typ av humor... det hade lika gärna kommit från mig själv :)

Det känns som att vi har tagit oss tillbaka till lågstadiet men det här är absolut någonting som behövs i gruppen nu när vi är trötta och har hemlängtan, så den som kom på den här idén ska ha en stor eloge.

Så idag kände jag att det var dags för mig att göra ett move på den jag är hemlig vän till, fick en grymt bra idé och den dök upp från ingenstans.. tänk så fantasifull man kan vara ibland. Men, den här hemlige vännen verkar ha fler hemliga vänner... för den här personen har fått en massa andra saker som jag inte har gjort ;)

Annars har väl kvällen rullat på som vanligt, börjar bli riktigt dött i hallen nu men vi har ju ett par bra dagar kvar där vi kommer få mycket att göra. Men dagens plus går ändå till Christina som har kommit tillbaka till jobbet efter två veckor, kul att se henne på topp igen... jodåsåatt, vi är ju trots allt på toppen av världen!! :D




Vi ses snart!


Chidde

Lediga dagar!

Jahapp, nu har jag varit ledig i ett par dagar och det är nåt alldeles extra här på toppen av världen. Telefonen satt på laddning inatt och när jag satte igång den när jag vaknade "imorse" så var där lite missade samtal och ett gäng sms, slog på datorn och så kom där lite mail också. Ungefär så ser mina lediga dagar ut här på (återigen) toppen av världen :)
En princip jag ska införa i framtiden när jag blir stor, är att ha en jobbtelefon och en jobbmail

Men annars är allt toppen toppen toppen, har typ sovit hela dan och när jag väl tänkte vara lite duktig och sätta igång en tvätt så har såklart någon inte tagit ut sin tvätt än. Så typiskt, han/hon är säkert norsk!

Köpte förresten "riktiga" popcorn igår som ska lagas i gryta, ska bli spännande. De norska microvågsugnarna är inte riktigt upp till standard här, värsta budgetvarianterna där plattan inte går att rotera vilket gör att värmen blir ojämn. Köper man då micropop så blir bara halva påsen poppad, låter man den ligga inne lite extra blir dem brända. Norsk lösning?

Nää, nu ska jag leta upp en film jag ska kolla på ikväll... lite tråkigt att jag lämnade kvar min hårddisk i London men vadskamangöra, jag får helt enkelt leva med at utbudet är lite begränsat


Chidde


Snart dags att åka hjemme

Det ska bli så kul att komma hem!!

Idag var jag iallafall på gymmet med Philip, kändes grymt konstigt att träna igen efter sisådär 2 månaders uppehåll... sen vill jag inte påstå att jag var vidare seriös då heller men en sak är jag nog ganska säker på, jag kommer förmodligen inte träna på samma sätt som jag gjorde förut. Men en klapp på axeln ska jag ha, lyckades ju få upp 80 kg i bänkpress och det får vara godkänt den här gången med tanke på de norska matvanorna jag har och den norska sömnen jag får (dvs obefintlig!)

Annars har vi haft en liten fotbollsturnering inom Rica här på Mageröya, Nordkapphallen tog hem titeln i år och de har aldrig vunnit innan så i år skrev vi historia!! Jag skrev "vi" eftersom jag jobbar på Nordkapphallen, sen att jag spelade i ledelselaget tycker jag spelar mindre roll... hellre att bucklan kommer till hallen än att den hamnar på nåt kontor :)
Förresten så blev jag utsedd till turneringens bäste spelare, gissa om jag är nöjd :D

En påse clementiner här kostar 28 NKK och en påse päron kostar 27 NKK, kan ni fatta att jag nästan la 50 NKK på lite frukt? Norge är ett sjukt land, Norge är ett mycket sjukt land

Vi ses snart!


Chidde

Hemfärd

De senaste dagarna har många i personalstyrkan åkt hem och det är väl nu det verkligen känns som att säsongen börjar gå mot sitt slut! Jag ska vara här i en månad till och som jag känner det nu så kommer tiden att gå sjukt snabbt! Sist jag räknade på antal dagar kvar var nog för en 7 dar sen :)

Förresten så fann jag Honningvågs hetaste åk, övergiven i ett dike på vägen igår när jag skulle hem! Tänk Teenage Mutant Ninja Turtle-grön, justerbara stötdämpare, skivbromsar och x antal växlar som jag inte har provat än..! Det är väl inte illa för att vara Honningsvåg? En sk "blickfångare"

Nu börjar det bli sent, återkommer imorgon


Chidde

Lördagkväll på toppen av världen!

Ja, det är ju inte vaaaarje dag!!

Helgen har kantats av utekvällar, lugna sådana.
I fredags hade vi en outing med barpersonalen, mycket trevligt att träffa alla utanför jobb och även om jobb är det enda vi har gemensamt så pratades det faktiskt INGENTING om jobb, det gillade jag!

Igår blev det Z, och för er som inte vet vad Z är för nåt så är det här byns höjdpunkt på lördagar! Det är långt ifrån utelivet man har sett genom tiderna men de är alltså norra Europas modernaste nattklubb (ta det med en nypa salt). Här blandar man sina strawberry daiquiris i förväg, behöver jag säga mer? Men det var trevligt igår med, precis som alla andra gånger... det handlar ju mest om vilka man är där med

Annars rullar livet på här, längtar hem förstås.. insåg häromdan att jag längtar hem hem hem till en viss del, men det är framförallt den svenska mentaliteten som man har saknat mest. Norska lösningar är inge bra lösningar, speciellt när det gäller leveranstider. Jag hoppas den här månaden går undan så man kan komma hem och varva ner efter intensiva 1,5 år utomlands. Men vilken upplevelse det har varit!! London har varit allt man har önskat sig och även om norrmännen är grottmänniskor så har det ändå varit bra här, jag ångrar inte en sekund att jag åkte iväg och med det så avslutar jag dagens inlägg


Chidde

RSS 2.0