Knut eller?

Milan - Cagliari

Ytterligare en delikatess av Ibrahimovic, den har gangen en frispark i krysset.
Dock ar han inte sarskilt bra pa att knuta sin lilla hastsvans, det ar lite roligt da jag sjalv tampades av samma lilla problem nar jag hade den frisyren :)

Nu larde jag mig det med tiden, det ar inte helt latt att fa till en tight och rund symmetrisk knut. Sjalv fick jag ta till hjalp av diverse youtoube tutorials och efter det var det nastan som att man hade gjort harknutar hela sitt liv.
Problemet han har nu ar att hans knut sitter for hogt och for lost. Nar han sen springer runt pa planen sa slapper knuten litegrann och ger en rolig look. Man far inte glomma att halva looken med hastsvans ar att allt har maste se tidy och valkammat ut aven pa sidorna


Vack aldrig en bjorn som sover

Jag ar inte helt overens med manniskans beteende efter att ha last Aftonbladets artikel.

En 55-arig jagare blev attackerad av en bjorn nar han var ute i skogarna pa jakt efter alg. Han blev svart skadad och bjornen blev skjuten och smet ivag, sedan tillkallades forstarkningar for att leta ratt pa bjornen och det slutade med att han skots

Ok, hur tankte man nu?
Jag har forstaelse for om man nu ville leta reda pa bjornen, kolla hur han mar efter skottskadan och eventuellt avliva honom pga skadorna men nu verkar det som att man letade upp honom for att hamnas och for att avratta honom

Bjornen hade formodligen ett bra liv i skogen, upplevde det som ett hot nar han sag jagaren och agerade i forsvar. Vi far inte glomma att det var jagaren som gjorde intrang i bjornens hem, han far skylla sig sjalv och han ska vara tacksam over att han lever

Hur hade ni kant er om nagon frammande manniska gjorde intrang i ert hem?

Gott med semester

Annu en slappedag har passerat, det har med semester kan jag nog latt vanja mig vid. Jag har borjat lasa i vinboken precis som jag hade lovat, forsta 10 sidorna var blytunga och man fattar knappt vad som star dar for det ar minsann inte som en vanlig pocketbok dar man plojer igenom och fattar alltid. Har star en massa olika facktermer, vissa ord pa latin och en uppsjo namn pa olika druvsorter och vad som ar karaktaristiska for dessa osv osv... nagot man maste ga tillbaka for att lasa igen om man inte snappade upp det forsta gangen



Ironiskt nog sa ska jag faktiskt pa en vinmassa och vinprovning imorgon pa Marina Plaza har i Helsingborg, tankte forst halla mig borta fran allt som ar jobbrelaterat men tydligen sa ska det komma 30-40 tal vinodlare fran bl a Alsace och det ska hallas foredrag och provningarna serveras av vinmakarna sjalv. Ofta sant hander i Helsingborg sa man kanner sig lite tvungen att atminstone ga dit och ta en titt

Ikvall har jag rensat lite bland mina bloggkompisar, jag insag for ett tag sen att ett antal har valt att stalla av tangentbordet och for mig ar det bara att tacka for trevliga lasstunder. Londonbloggarna ar en smula utrotningshotade for tillfallet sa om det ar nagon darute som kanner till nagot som ni tror jag kommer uppskatta, hojta till! Dock en extra eloge till Magnus D och Sofia Capel som fortfarande bloggar pa som aldrig forr, nu ska visserligen Magnus D flytta till Manchester men jag tycker anda att han fortjanar hedersplatsen bland Londonbloggarna

En annan viktig person som jag masta namna ar min krullharige kompis, jag tvivlade aldrig pa att du skulle komma tillbaka :D

Ett klick for regnskogen!




Jag vill bara kn*lla

Jo, det var sahar... jag var inne pa Aftonbladet nyss och laste om att Ibrahimovic hoppade in och avgjorde for sitt AC Milan, snabbt som in i helvete gick jag in pa Youtube for att se malsekvenserna och mitt i allt sa hade Youtube listat ett par random uppladdade videoklipp varav en utav dem var pa en blondin och titeln var: Jag vill bara kn*lla

Stortskon tjej, drygt 900.000 hits nar det har inlagget skrevs. Kom igeeeeen, sex saljer !! :)

Hrm, host... imorgon ska jag oppna vinboken, I promise!

Slappedag

Gissa om jag har öppnat den där vinboken, paaaaallar inte
Börjar känna att jag ligger fett efter och när jag kommer tillbaka till London kommer mina kurskamrater redan har gått igenom hela Frankrike och det är typ det viktigaste landet man måste kunna nar det kommer till vinproduktion, börjar bra det här

I övrigt har jag haft det riktigt trevligt här i Helsingborg, igår var jag ute med några kompisar och åt på Mogwai. Det är typ innestället och när jag var där kände jag mig fett inne, fast jag är sjukt ute :P

Sen måste jag säga att det känns lite konstigt att sitta vid ett tangentbord som har åäö, det sitter lite på fingrarna att skriva svenska utan prickarna så under hela det här blogginlägget har jag i stort sett fått sudda ut och ändra vid varje tillfälle ;)


Nu ar jag hemma

... i Svedala, Helsingborg alltsa.
Under den tuffaste perioden i december med mycket pa jobbet, dalig somn- och matvanor sa lyckades jag med konststycket att halla mig helt frisk. Nu nar jag ar hemma och tar det lugnt sa lyckades jag dra pa mig en halsfluss

Jag ar dock en av de fa som sallan ar sjuk *touch wood* da jag har sett flera stycken pa jobbet som hunnit vara sjuka 4-5 ggr. Vad kan jag saga, det galler att se efter sig sjalv
Trots livsstilen i London sa vill jag anda pasta att jag lever ett gott liv, gar pa gym och lever relativt halsosamt... bara det gor skillnad pa immunforsvaret, vill jag tro

Dock verkar det som att det kommer bli en tuff var for min del, forra aret gick jag ju en vinutbildning och det var pa en intermediate level som varade i 2 manader. Nu gar jag nasta steg, advanced level som stracker sig till maj
Forsta hemlaxan vi fick var att lasa 45 sidor text, herregud... for en vanlig student handlar 45 sidor mer eller mindre om att nysa litegrann, men for en som inte har den vanan inne kan det minsann vara drygt. Nu missar jag dessutom 3 lektioner under min semester sa man kan ju nog lagga till 150 sidor till *brr*

Sa istallet for att blogga sa kanske man borde oppna boken, jag maste halla mig i fas nu nar jag ar ledig eftersom vi skulle ha haft en lektion imorgon, halkar man efter kan man lika bra saga adjo direkt

Vackert vader ute, men jag tar nog en powernap, en kopp te och laser lite om vindruvor


Chidde

En ishacka...

... eller ice pick, sa fint som det heter pa engelska
En ice pick ar alltsa ett barverktyg som anvands for att hacka is, paminner lite om en syl och tillverkas i Japan. Varianten jag har pa bilden kostade £30 sa vi pratar om en ca 330 SEK med dagens valutakurs.
Forsta steget ar att frysa ett isblock, i mitt fall anvande jag vanligt kranvatten* och en 2 liters glasskartong
Nasta steg ar svarare an vad man tror, att gora en kula av blocket. Jag kan inte ge nat tips mer an att ova ova ova och ova tills man far fram den runda formen och pa kortast mojliga tid. Ett annat tips ar att ta i isblocket/iskuben med en duk i borjan om du inte vill ha frusna hander

Nedan har jag bifogat en video pa hur en bartender i Japan jobbar, lagg marke till att det endast tar drygt 01:20 for honom att fa det till en kula och sen jamnar han till och finslipar lite med en slat kniv och whalla, en iskula som passar perfekt i serveringsglaset

Sahar blev mitt slutresultat

Sahar ser det ut i glaset

Anvandningsomrade
En iskula anvands framst till spritsorter man vill ha serverade pa is, eller "on the rocks" som det heter. En popular spritsort ar saklart whisk(e)y, tanken bakom en stor klump av is ar att drinken du haller i mer eller mindre kommer smaka likadant fran ogonblicket du serverar tills du har druckit upp eftersom en stor isbit smalter langsammare an en vanlig isbit och pa sa vis haller drinken valkyld utan att den spads ut


* Iskulan kan goras kristallklar om man vill, pa mitt exempel ser ni att kulan ar grumlig. Dock ar det ett jakla projekt da man maste anvanda filtrerat vatten och koka, lata svalna, koka, lata svalna igen for att sedan sattas in i frysen. Anledningen till att kulan blir grumlig ar pga diverse partiklar som finns i vanligt kranvatten, det ar inget farligt sa men om ni nan gang har tappat upp vatten direkt i ett glas ur kranen utan att ha latit rinna av en stund sa forstar ni vad jag menar. En annan viktig sak man maste tanka pa ar att halla jamna temperatur i frysen, om det ar en frys man oppnar och stanger med jamna mellanrum sa kan det ocksa ge ett grumligt isblock eftersom det har blivit utsatt for temperaturvaxlingar. En kristallklar iskula ser saklart ballare ut :)

LUX i Stockholm

Kapat ur Arbetsformedlingens hemsida
Lux Restauranger med syster restaurangerna Lux Stockholm och Restaurang B.A.R. öppnar i mars 2011 en ny restaurang med Europeisk och Asiatisk inriktning

Arbetsplats: Restaurang EAT
Vi söker en välmeriterad barchef med stor kunskap inom barens alla konster. Du måste även ha en stor vana av att ansvara för en stor personalgrupp samt ha erfarenhet av att öppna nya restauranger. En stor fördel är om du har meriter från liknande verksamheter utomlands.

Beskrivning av kvalifikationer:
Minst 6 års erfarenhet.
Goda ledar egenskaper.
Erfarenhet från tidigare nyetableringar av restauranger.

Hrm...
Det har kanske kan bli en biljett hem

Novikov

Novikov ar ett av de storslagna tillskotten i Londons bar- och restaurangbransch 2011, ett ryskt foretag har kopt upp bra med yta i Londons trendiga Mayfair. Det rakar dessutom vara en lokal som H forst tittade pa innan de bestamde sig for att ta adressen runt hornet dar Queen Elisabeth foddes

I vilket fall som helst, Novikov ar stort som in i helvete (ursakta franskan) med sina tre vaningar. Ground floor bestar av en receptionbar och en asiatisk restaurang, en halvtrappa ner finns en italiensk restaurang och i kallaren har de en Loungebar sa konceptet ar alltsa asiatiskt och italienskt under ett och samma tak

Igar var jag dar med S for en snabb fika, vi satt i Loungebaren och hade ett par desserter och drinkar. Ganska schysst atmosfar maste jag saga, desserterna var goda och drinkarna var helt klart godkanda. S hade en virgin mojito och jag hade en cappucino, en virgin mojito gar knappt att misslyckas med men jag maste saga att cappucinon jag hade var av internationell standard. Den kom antagligen fran den italienska restaurangen och vi vet ju sen innan att italienarna kan sitt kaffe :)


Lobbybaren ar det forsta man ser nar man kommer in


Loungen i kallaren


Precis har satt vi :)

Tisdag 10 Januari 2012

Puh, drygt tva manader sen jag uppdaterade traningsjournalen.. usch!
Ni som har foljt bloggen vet formodligen om att jag har lidit av somnbrist i drygt tva manader och da kom aven daliga matvanor och oregelbundna gymbesok som ett brev pa posten. Trots att aret slog om kom motivationen aldrig tillbaka men jag hoppas pa att aterga till mitt normala liv efter min semester i Sverige, da har de formodligen renoverat klart lagenheten pa overvaningen sa man kan fa igen lite kvalitetssomn.

Nu tankte jag iallafall damma av journalen litegrann efter att ha gjort lite justeringar i mitt schema, efter att ha kort lagreps ett tag sa ligger jag nu pa ett hogrepsschema for att fa igang flaset

Knaboj
15 x 50 kg
15 x 50 kg
10 x 10 kg

Bankpress
15 x 50 kg
15 x 50 kg
15 x 50 kg

Chins
15 x kroppsvikt
12 x kroppsvikt
8 x kroppsvikt

Dips
15 x kroppsvikt
15 x kroppsvikt
15 x kroppsvikt

Hantelcurls
15 x 8 kg
10 x 10 kg
10 x 8 kg

Kommentar
Ovningarna kordes med valdigt kort vila, 15 djupa andetag mellan seten.. lite inspirerat av DoggCrap-metoden. Da vikterna var relativt laga sa lag fokus mestadels pa utforandet och explosivitet, tanken ar att jag ska hoja vikterna sa fort jag har natt 15 reps i sista set sa vi far se hur lange vi kommer fortsatta med det har schemat

USA i ett notskal

Aftonbladet publicerar en artikel om ett par inbrottstjuvar som tog sig in i ett hem varav en av garningsmannen blev dodad.

Sarah McKinley, sa hette kvinnan som med tva pistoler i handen dodade en garningsman under ett inbrottsforsok. Laser man hela artikeln far man ocksa reda pa att kvinna nyligen blev anka da hennes 40 ar aldre man gick bort i lungcancer under julhelgen. Var det ett satt att ta ut sin ilska eller agerade hon i sjalvforsvar? Ja, nej, kanske eller bade och... det vet nog bara hon

Manga kommentarer pa Aftonbladet handlade om hur man hade tolkat det har i Sverige, kvinnan hade formodligen hamnat i fangelse pga mord etc etc

Ok, for egen del sa hade jag nog statt mer pa hennes sida. I rent sjalvforsvar da en framling tar sig in i sitt hem dar man har spadbarn sa hade jag ocksa avfyrat det skottet och sen hade jag tagit de eventuella konsekvenserna for i det fallet handlar det om hans liv eller mitt liv, han hade ju trots allt en kniv i handen

Men bortsett fran det sa flydde hans kumpan bort fran platsen och lamnade sen in sig sjalv till polisen vid ett senare tillfalle, och han ar nu atalad for mordet pa sin kumpan. Hur gick resonemanget till dar nu?
USA ar ett sjukt land

Summering av 2011

Jag antar att det hor till de oskrivna reglerna for en professionell bloggare att summera aret som gatt, jag tanker inte vara ett undantag so here we go!

Jobb
Det har varit ett hektiskt ar rent jobbmassigt, men tittar vi tillbaka sa har jag ocksa hunnit med en hel del. Jag har tagit ett WSET intermediate certifikat, tog tva dryga manader och att varva det med mina vanliga jobbtider var minsann en hard period men jag tog mig igenom det, landade till och med pa 3:e plats i gruppen pa drygt 20 personer och blev belonad med en bok om vin. Sen far man ju inte glomma att jag i februari forra aret blev Head bartender pa H i Mayfair som ocksa ar ett steg at ratt riktning

Traning
Forra aret vid den har tiden bestamde jag mig for att ta tag i traningen, mest pga medlemsavgiften jag betalade aret innan utan att egentligen utnyttja det och jag satte upp lite realistiska mal har och var. Ett av malen var att ta 3-siffrigt i bankpress vilket har varit mitt mal sen ett par ar tillbaka och i mars lyckades jag med det konststycket, antligen! Men det primara malet var anda att halla en kontinuitet med 3-4 besok i veckan och det har jag verkligen lyckats med och ar extremt stolt over mig sjalv. Aven om december manad har kantats av somnbrist, stress och daliga matvanor sa kan jag anda med gott samvete saga att 2011 har varit ett helt OK traningsar

Relationer
I London gar tiden alltid fortare, lite sa kanns det. Men jag har under aret i samband med jobbet ocksa traffat en massa nya manniskor som jag trivs med, det kanns jattekul... lite som att borja pa hogstadiet och gymnasiet dar man hamnade i en helt ny klass/skola och ett nytt kapitel i ens liv paborjar. Jag har alltid gillat dessa miljoombytena for det fornojer och jag rakar vara en person som trottnar snabbt. Arbetslivet ar dessutom flexibelt... ar det nanting man vantrivs med kan man byta, det var ju inte sa latt att bara byta klass och program i skolan liksom, man var mer eller mindre fast. Manga av manniskorna jag jobbar med nu gor ocksa jobbet i sig roligare, ibland kanns det som att man en morgon/kvall ska ga till ett stalle och traffa kompisar :)

Prylar
For nat ar sen kopte jag en systemkamera som sallan har kommit till anvandning, sen bestamde jag mig for att kopa en ny lins i hopp om att jag skulle anvanda den mer och nu inser jag att det mer handlar om brist pa tid snarare an intresse for jag tycker fortfarande det ar kul. Naval, valet foll pa en fixerad 35mm lins (F1.8) och om jag har forstatt saken ratt sa kan man gora ratt coola saker med den. Jag hoppas jag hinner leka lite mer med den i ar och kanske kopa en lins till he he he :D
Jo, sen kopte jag en gitarr. Nu i efterhand kan man ifragasatta vad jag ska ha den till eftersom jag redan har en akustisk och elektrisk hemma i Sverige men den har jag har i London ar alltsa en svart stalstrangad, det har jag alltid velat ha. Svart ar min favoritfarg, sa ar det! Precis som kameran sa hoppas jag pa att agna mer tid at gitarren ocksa for hittills har den bara fatt sta efter att ha dragit av ett par ackord nar jag precis fick hem den

Mat & Dryck
Det senaste halvaret har jag atit ute ratt ofta, det har varit ett kulinariskt ar om man sager sa... speciellt thaimat har varit extra intressant. Min favoritratt hittills ar seafood tom yam-soppa, kan dock bli extremt stark (las: spicy) beroende pa vart man ater den. Innan jag kom till London var thaimat for mig i stort sett bara kyckling med kokos och curry men det thailandska koket var minsann mycket bredare an sa :)
Likadant med det japanska koket, manga tror ju att det bara ar sushi och det klandrar vi ingen for eftersom det ar det enda som ar tillgangligt i Sverige. Men i London finns ett storre utval och man forstar snabbt att japanerna inte bara ater ra fisk, de har varm mat ocksa :)

2012

Nu var det dags att fira in det nya aret, och da behover vi helt enkelt lite fyrverkerier och hoppas pa att 2012 kan bjuda pa obegransat med tur, framgang, rikedom och karlek!

Jag har insett att man kan komma en bra bit har i livet av att vara skicklig och jakligt grym pa det man gor, men for att vandra den sista biten for att ta sig i mal kravs det lite medvind och tur, och det ar mitt hopp for 2012


RSS 2.0