12 minuter

Jag brukar alltid saga att tid ar pengar, just nu ar tid verkligen pengar. Jag har 12 minuter att blogga innan det ar dags att gora sig i ordning och bege mig till jobbet

Man kan saga att det mesta gar bra nu, vinutbildningen jag gar pa visar sig ga over forvantan.. forra veckan lag jag i taten med hogst poang hittills. Man samlar alltsa poang efter varje session fran skriftliga prov, grupparbeten, presentationer etc och den som har flest poang efter kursen far en vinresa nanstans i Europa. Inte for att jag bryr mig sa mycket om resan i sig, jag tycker mest att det ar kul att jag ar bland dem basta for dar ar ju trots allt ett par stycken i gruppen som jobbar som sommelierer till vardags

Pa mitt gym har de annonserat ut en styrketavling i diverse grenar, i nastan en manad har en kille legat etta pa listan efter att ha gjort 24 repetitioner i bankpress pa sin kroppsvikt. Jag har aldrig testat liggande bankpress pa kroppsvikten forut men jag gjorde 30 repetitioner, rackte for att bli etta iallafall :)





Chidde

Onsdag 30 mars 2011

Marklyft
6 x 140 kg
4 x 140 kg
4 x 140 kg

Bankpress
30 x kroppsvikt

Chins
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
7 x kroppsvikt

Dips
20 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt + 15 kg
10 x kroppsvikt

Kommentar
Forvanansvart hyfsade resultat i marklyften trots att jag har varit lite franvarande fran traningen ett par pass, att jag fortfarande kan leka pa 140 kg ar ganska positivt. Resterande ovningar gick ocksa helt okej, men det var langesen jag hade ett riktigt bra traningspass med bra styrkeokningar men a andra sidan kan jag inte forvanta mig nat annat heller nar mitt fokus ligger pa jobbsidan

Hej allihopa

Aterigen borjar jag kanna att den har bloggen tappar sin identitet igen, mycket i min vardag just nu ar handlar mestadels om jobb jobb jobb och kanske en gnutta traning men det ar allt, jag hinner inte med sa mycket annat.

Den har helgen var A och T pa besok har i London, det var svart att synca med tid och sa men vi lyckades anda hanga litegrann, jag foreslog saklart att de kunde komma och halsa pa mig pa jobbet... mycket trevligt :)

Vi har egentligen en valdigt strikt bildpolicy pga diverse anledningar, sa ni far tacka T for bilderna helt enkelt!

Jag star och gor mest ingenting... just da :P


Jag jobbar litegrann :)


Husets egen tolkning pa mojiton


En av vara husdrinkar med jasminskum


A och T med sina cocktails


Slutspurten

Jag maste erkanna att jag ar riktigt slut just nu, vinutbildningen borjar lida mot sitt slut och jag maste bara sta ut!! Idag hade vi vart arbete att lamna in och det har jag pulat med hela helgen varvat med en massa att gora pa jobbet, sen har vi haft en provexamination (mock exam) for att se vart vi star. Kruxet med det har testet ar att man maste fa godkant for att fa gora slutprovet sa det var alltsa blodigt allvar

Idag overtraffade jag mig sjalv det maste jag erkanna, jag var tredje bast i klassen. Alla andra plugghastar och interaktiva klasskamrater fick samre poang an mig och det ar inte for att dem ar daliga pa nat vis, det ar for att jag ar sa javla bra!! :DDDD

68p av 75p far jag minsann vara nojd med, tvaan hade 71p och ettan fick 73p
Jag hade lika garna kunnat hamna pa samma poang ocksa men man maste lasa fragorna noga, det var vissa oklarheter och sprakbarriarer som lag bakom mina fel men overall ar jag helnojd, hon som kom etta jobbar ju som sommelier till vardags och han som kom tvaa satt bredvid henne sa han maste helt enkelt ha fuskat :P

Naval, det har blev en liten sjalvfortroendeboost infor det stora slutprovet och nar allt det har ar over ska jag minsann gora en brasa av alla mina anteckningar och dricka ett glas rott till det.. tack for mig!



Chidde

Fredag 25 mars 2011

Bankpress
6 x 85 kg
5 x 85 kg
4 x 85 kg

Chins
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
6 x kroppsvikt

Dips
20 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

Kommentar
Idag skulle jag egentligen kort marklyft ocksa men tiden var lite tight och alla stanger pa gymmet var upptagna sa jag fick hoppa den ovningen, nasta traningspass blir nog inte forrans pa mandag eftersom jag har mycket att gora fram tills dess. Bankpressen kandes ovanligt latt idag, forsta setet kandes som ingenting och jag trodde det har skulle bli en dag dar jag skulle klara 6 reps genom alla set men det blev aldrig riktigt sa. Nasta pass kanske?

Onsdag 23 mars 2011

Knaboj
6 x 90 kg
6 x 90 kg
6 x 90 kg

Bankpress
6 x 85 kg
6 x 85 kg
4 x 85 kg

Chins
6 x kroppsvikt + 25 kg
4 x kroppsvikt + 25 kg
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt

Dips
6 x kroppsvikt + 40 kg
30 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

Kommentar
ANTLIGEN (!!!) dags for en hojning i knabojen, 90 kg var minsann en seg vikt men nu tog jag mig antligen over troskeln trots att jag fortfarande har lite traningsvark fran marklyften senast. Bankpressen gick bra igen, var ruskigt nara att klara 5 reps i sista setet men med tanke pa att det har gatt upp och ner den sista tiden sa kan jag inte vara annat an nojd. Chinsen forsokte jag med vikt idag, det var tungt.. sa darfor plockade jag av baltet och korde de tva sista seten utan vikt. Dipsen kandes ocksa sjukt tunga med vikt, fragan ar inte om en sankning ar aktuell... far fundera lite mer pa det till nasta pass

I ovrigt gar det faktiskt jakligt bra, mitt nyarslofte om att besoka gymmet 3-4 per vecka har hallt i snart 4 manader och jag har gatt upp ca 2 kg och styrkeresultaten borjar narma sig mina personliga rekord sakta men sakert. Trots att det har varit mycket att gora pa jobbet sa har jag anda hallt det ganska kontinuerligt, jag far ge mig sjalv en klapp pa axeln for det har

Regent's Park

Det har varit en valdigt fin dag har i London idag, temperaturen lag runt 17-18°C och solen sken som aldrig forr!
Dagen spenderades darfor pa Regent's Park, en av platserna jag flyr till for lite terapi och avkoppling fran alla vardagssysslor. Det marks verkligen att varen ar pa vag, sa idag tog jag tag i kameran for att knappa lite bilder.. som vanligt laggs de upp pa bloggen innan dem hamnar pa facebook ;)


























Mandag 21 mars 2011

Marklyft
5 x 140 kg
4 x 140 kg
4 x 140 kg

Bankpress
6 x 85 kg
6 x 85 kg
4 x 85 kg

Chins
12 x kroppsvikt
12 x kroppsvikt
8 x kroppsvikt

Dips
30 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt

Kommentar
Dagens pass gick bra trots en slitig vecka pa jobbet, ryggen hangde med ganska bra men greppet slappte litegrann i marklyft, bankpress gick det lite battre nu jamfort med tidigare pass och det kandes bra. Chins och dips kor jag numera utan vikt, kroppen kandes lite tyngre idag och det visade vagen ocksa. Antligen lite viktuppgang!! :D


Lyx nar den ar som bast

Nar vi anda ar inne pa dyra klockor kan vi lika garna ga igenom dyr whisky, haromkvallen bestallde en gast en av vara dyra whiskyn ur sortimentet, vi snackar om en 50-arig gammal Dalmore fran Highland i Skottland, en utgava fran 1978 som har legat i sherryfat och slapptes i endast 60 exemplar. En av flaskorna star som display i var whiskykabinett och saljs for £1450 per shot

I medicinska termer ar definitionen pa en droppe 0,05 ml, en 50 ml shot innehaller alltsa 1000 droppar.. det ger ett dropp-pris £1,45 (ca 15 kr/droppe med dagens valutakurs) Jag undrar hur manga droppar som kan ha fastnat pa vaggarna i glaset

Jag undrar ocksa hur viktig man ar som manniska nar man valjer att svepa en stankare for £1450 pa en lordagkvall, samt hur mycket pengar den har manniskan egentligen har och ifall denne gor nat bra med dem? Matar denne ett hungrigt barn nan gang da och da t ex? Det vet vi inte, det far vi bara hoppas

I handeln kan man kopa den har flaskan for ca £10.000, om man far tag pa en vill saga



Nog om whisky, jag borde aterga till mina vinstudier.. det jag egentligen gick upp tidigt for att agna mig at



Chidde

Tick tack tick tack

En klocka ar inte bara ett verktyg som talar om hur mycket tiden ar, det ar aven en accessoar som talar om vad man ar for typ av manniska och hur pass "viktig" man ar. Haromdan gick jag forbi ett skyltfonster som pyntades av Hublots, ett marke som jag ser pa manga handleder fran Mellanostern framforallt. Det kanske ar en grym generalisering, men jag har inte sett nagra andra med det market hittills

Serien heter Big Bang, kraver en ganska grov handled eftersom klockan i sig ar ganska stor men den kraver framforallt en bra planbok da instegsvarianten borjar pa ca £8000. Langst ner till hoger ser man ett par matchande manschettknappar, ska det ga at helvete sa ska det ga i forsta klass



En raritet

Nar jag var hemma i Sverige senast hade jag ju kopt chokladbollar till E. Kort darefter angrade jag mig och ville ha tillbaka en, med tanke pa att det finns 6 st i paketet sa var det inte sa mycket begart tyckte jag, men det var ett jakla gnall innan hon gick med pa det

Haromdan erbjod E sig sjalv och fragade om jag ville ha en till, namligen den absolut sista! Rar tjej :)
Jag trodde forst att det var ett skamt, men mycket riktigt... dagen efter kom den har invirad i aluminiumfolie


Lordag 19 mars 2011

Knaboj
6 x 90 kg
6 x 90 kg
5 x 90 kg

Bankpress
6 x 85 kg
4 x 85 kg
4 x 85 kg
4 x 85 kg

Chins
20 x kroppsvikt

Dips
40 x kroppsvikt

Kommentar
Var ruskigt nara att gora 3x6 pa 90 kg i knabojen idag, med lite mer vilja hade jag nog kunnat klara det men jag var inte riktigt pa det hugget. Bankpressen gar fortsatt tungt, det var ett tag sen jag klarade 6 reps i andra setet men det ar som det ar nu, idag la jag till ett set till for att oka repsantalet och vi far avvakta och se hur det blir nasta pass. Chins och dips gick hyfsat idag, 20 reps chins gick ganska latt och aven 40 reps dips var ganska latt.. korde dock inte till failure

Torsdag 17 mars 2011

Tung och kass traningsdag, for mycket jobb men forsoker hanga kvar i traningen sa gott det gar

Marklyft
4 x 140 kg
3 x 140 kg
3 x 140 kg

Bankpress
4 x 85 kg
3 x 85 kg
3 x 85 kg
20 x 52.5 kg

Dips
20 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

Chins
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt

Kommentar
Basovningarna kandes valdigt tunga idag, visserligen hade jag dalig styrka i greppet idag och kunde inte halla uppe 140 kg i marklyften, men det ar ju en farskvara.. har man inte kort tunga marklyft ett tag sa ar det nat man far leva med. Bankpressen kandes otroligt tungt i forsta setet som bara gav 4 reps, jag ska egentligen klara av 6 reps ganska latt men idag la jag till ett straffset pa 52.5 kg. Idag vilar jag, hoppas pa att jag ar tillbaka imorgon

Tightare kan det bli

Nu har jag uppdaterat mitt CV, det tog ju bara sisadar en och en halv manad men har man mycket pa tapeten sa har man. Jag forsoker ju halla ihop det nagorlunda med jobb, traning och socialt liv.. tyvarr lider det sociala ratt mycket nu men det ar bara nagra veckor kvar av vinutbildningen sa det kommer bli prima!!

Den har veckan har jag faktiskt ingen dag ledig, det ar forsta gangen det har hant sen jag flyttade till London tror jag, men forhoppningsvis sa far jag det lite lugnare nasta vecka och den ser jag redan framemot, 4 arbetsdagar kvar.. whoop!

Tisdag 15 mars 2011

Det har blir en hard vecka med jobb nu, jag hoppas jag hinner ata och trana bra
Idag gick passet lite sisadar, efter en heldag i Plumpton vart man ju faktiskt lite seg och jag var sjalv forvanad over att jag tog mig till gymmet idag

Knaboj
6 x 90 kg
5 x 90 kg
4 x 90 kg

Bankpress
6 x 85 kg
4 x 85 kg
6 x 80 kg

Chins
20 x kroppsvikt

Dips
30 x kroppsvikt

Kommentar
Passet borjar bra, 90 kg i knaboj kandes fortfarande tungt men det gick anda hyfsat. Bankpressen daremot var sadar, forsta setet kandes latt men andra var sa pass tungt sa att jag var tvungen att sanka vikten i sista setet. Chins och dips ar verkligen tva ovningar som har lidit valdigt mycket pa sistone, 20 reps i chins var visserligen inte till failure men jag hade nog inte kunnat gora mer an 1-2 reps till. Dipsen var det varre med, konditionen har inte varit pa topp helt enkelt.. det ar svart att ga till gymmet efter en tupplur, man kanner sig sa seg




Plumpton

Efter 11 timmar pa jobbet igar gick jag upp 5.30 imorse for att aka till Plumpton college som ar en del av min vinutbildning, det ar typ en bondgard med manga hasttjejer (:P) och en vingard i England dar man utbildar bonder och vinmakare. Jag kan forresten konstatera att hasttjejerna har i England inte alls ar som hasttjejerna i Sverige, standarden i Sverige kan jamforas med en perfekt odlad klase vindruvor med lagom sotma och balanserad syra, medans engelska hasttjejer mer paminner om klasor som har blivit angripna av mogel

Naval, lat oss aterga till upplevelsen pa vingarden.. har kommer en dros med bilder


Vinmakaren visar vilka avstand som ar optimala for att plantera buskarna



Har beskriver han olika "kroppsdelar" av busken och vilka funktioner de har, minns inte ett skit av det har men trevligt var det



En maskin som tar bort kvistar och skinnet pa druvorna samtidigt som den pressar juicen



Forelasaren (fd vinmakare for Nyetimber) berattar om fatlagring



Wall of fame, diplom pa viner som fatt priser



Jag och C provar viner



Jag dricker roséchampagne :D






Gruppbild!!

En sondag som heter duga!

Jag kande mig lite trott nar jag vaknade imorse, efter en lordag dar man i stort sett rort sig overallt i centrala London (Soho, China town, Oxford st, Harcourt Arms etc) sa var man ju minst sagt seg

Kl 9 borjade jag inventeringen med T, vi blev klara med med bada barerna innan lunch (rekord!) och det var bara sa baddat for att det skulle bli en tidig sondag men sen stamde ingenting overens med siffrorna pa datorn. Med tanke pa volymen vi omsatter sa ar det alltid nat som inte stammer varje vecka, men just den har sondagen var extra jobbig. Det var nastan som att nagon ond kraft fran ovan spelade mig ett spratt for att jag ska upp tidigt imorgonbitti (05.30) och darfor de dra ut sondagen sa langt sa mojligt.

Sjalvklart slockade jag direkt nar jag kom hem, nu sitter jag har 01.30.. ater en glass och ska lagga mig snart igen



Chidde

Annu en lordag sprang ivag

Efter att ha varit ledig 3-4 lordagar i strack sa kommer trenden tyvarr att brytas nasta helg, i'm back!

Igar var jag i Soho och at sushibuffe med J och L, jag var egentligen extremt trott for att ga upp och vara social men det slutade anda med att jag tog tag i det och drog ivag. Vi var pa vart stammisstalle Hi Sushi, fast istallet for Camden sa valde vi restaurangen i Soho och nu i efterhand sa foredrar jag Camden mer

Senare pa kvallen traffade jag E, jag kom forsent efter att ha misstolkat ett sms och det kan ju handa den basta ocksa, det var baddat for det:

"Vi mots runt Oxford Circus kl 18.30"
"Vi mots pa Oxford Circus runt 18.30"

London funkar lite sa, ingen ar nansin i tid och jag tankte till och med tanja pa den akademiska kvarten he he he!
Efter att ha blivit nekade ingang pa en cocktailbar for att vi inte hade en bokning sa hamnade vi pa HK diner. Sen var vi inne pa det helt nybyggda W Hotel alldeles intill och drack sake, overskattat skitstalle... ga garna dit och titta om ni aldrig har varit dar, men ga inte dit fler ganger

... och nu vantar en heldag med inventering, tack och hej!



E pa HK diner


Lordag 12 mars 2011

Idag skrevs det historia i traningskarriaren, 100 kg i bankpress.. jajamansan!
Mitt gamla personliga rekord pa 97,5 kg stod sig valdigt lange, visserligen pga att jag la ner traningen nat ar daremellan men att jag nu antligen har natt tresiffrigt kanns bara fantastiskt!

Knaboj
1 x 90 kg
1 x 100 kg
1 x 110 kg

Bankpress
1 x 80 kg
1 x 90 kg
1 x 100 kg

Chins
6 x kroppsvikt + 25 kg

Kommentar
De senaste dagarna har jag matt lite halvdaligt och energin har inte varit pa topp, men pa gymmet idag levererade jag minsann! Bortsett fran personliga rekordet i bankpress sa lyckades jag aven fa upp 110 kg i knaboj. Kort och gott, bra resultat idag!!

Annu mer stress och press

Jobbet som bartender ar minsann inte sa glammigt som manga tror, det ar inte "bara" att skaka lite drinkar och befinna sig i festens mittpunkt sa fort det vankas party, bakom hela den har fasaden som allmanheten har malat upp sa hittar man en hart arbetande nattuggla som faktiskt jobbar nar andra har kul

Fran och med pa mandag kommer samtliga bartenders pa H att folja en traningsplan, alla kommer tranas enligt en mall som har tagits fram for att drilla nya bartenders. Man far ga igenom skriftliga sprit- och drinkkunskapstester, praktiska prover osv. Det ar valdigt utforliga tester vi pratar om, allt fran husets cocktails till klassiska cocktails som skall goras pa ett visst satt, samt allmanna spritkunskaper om gin, vodka, tequila, rom, whiskey, likorer etc etc etc

Som Head bartender forvantas man ha hogre traffsakerhet pa testerna raknat i procent, samt kunna undervisa i spritkunskap och lara ut fardigheter till annan personal, inte bara individuellt utan aven i grupp
Samtidigt som man ska vara delaktig i tavlingssammanhang, utbildningar och nya idéer

Sa om ni nagon gang halsar pa mig pa jobbet och tror att det ser roligt och enkelt ut sa kan jag bara tala om att verkligheten ser lite annorlunda ut. Bakom scenen ar det minsann blodigt allvar och det finns krav pa att fa vara har

Den har videon ar ett valdigt bra exempel pa budskapet jag forsoker framfora, jag befinner mig i min lilla etta i Malmo 2008 och tranar pa ett av mina forsta trick. Hela videoklippet varar i 9 sekunder och det jag gor ser valdigt enkelt ut, men om hela sanningen ska fram sa tog det mig spontan traning varje dag i ca tva veckor for att satta tricket for forsta gangen



Erre efterfest pa eran balkong?

... så vi kan hångla friskt och dricka Chardonnay i kartong? :D

For ett tag sen pratade jag ju om en chardonnay-presentation vi skulle gora pa var vinutbildning, vi gjorde den i mandags och det kandes som en lattnad efterat att ha fatt det overstokat, var grupp var forst ut och efterat satt man dar och lyssnade pa alla andra samtidigt som man blickade tillbaka till sen egen presentation och insag att vi fan inte hade sagt ett skit jamfort med ovriga

Men hor och hapna!! Vi fick den hogsta poangen av alla (43p av 50p mojliga) och jag blev valdigt positivt overraskad, hogst poang fick vi pga att samtliga i gruppen var lika mycket delaktiga och det vi framforde tackte alla fragor och omraden kring druvan sa det var WIN :D

Det har ger mig lite andrum infor nasta session, da ska vi pa utflykt till nan vinskola har i England

Och nu ska jag gora mig i ordning, A ar visst i London och hon verkar ratt vilsen sa det ar nog bast att jag ar pa plats i tid sa hon inte kanner sig alltfor stressad i storstaden :P


Mina damer och herrar, Magnus Uggla!

Panta mera?

Ni kanske redan kanner till att Porsche ar mest kanda for sina 2-dorrars coupéer, pa senare ar har man aven borjat ge sig in i stadsjeepkampen med Cayenne. Ar 2009 lanserade man en 4-dorrars sedan (Panamera) vilket ar den forsta i "var" tid om jag inte ar helt ute och cyklar, eller kanske t.o.m den forsta i Porsches historia?

Pa nan av gatorna dar jag bor har vi en agare till en Panamera och den ar extremt ful for den har bara blivit helt fel stylad. Porsche ar i mitt tycke som bast nar den ar i sitt original, men det har var too much. Svarta falgar och svarttonade rutor, kom igen?! Jag har sett manga battre kopior pa batmobilen


En bild pa bilmisshandel nar den ar som bast


Tisdag 8 mars 2011

Marklyft
12 x 100 kg
12 x 100 kg
12 x 100 kg

Bankpress
6 x 85 kg
4 x 85 kg
3 x 85 kg

Chins
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt

Dips
20 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

Kommentar
Idag kande jag mig inte pigg alls, gymmet var dessutom smockat den har tisdagseftermiddagen och alla stanger var upptagna, efter marklyften kande jag att huvudet borjade snurra lite, vilade och hamtade andan for att kora bankpress. Efter det gick jag over till chins och dips, sen var det bara att inse att den har dagen lika garna hade varit en vilodag

Plantation pa Portobello?

Den har veckan har varit riktigt pafrestande, liksom forra veckan sa har det varit mycket jobb men sa har jag aven forberett en presentation om Chardonnay infor dagens vinutbildning i Powerpoint, nu ar jag sa ovan med programmet sa det tog ju ett tag innan jag fick det till vad jag ville, pa ett ungefar

Vi ar nu inne pa var 5:e session, dvs nastan halva tiden har gatt sa det ar inte lage att ge upp nu *puh*
Idag ska vi prata om alkohollagar, det blir lite av ett andningsrum for det enda man egentligen behover veta ar aldersgrans och overservering och snart kommer en session med sprittillverkning och det kan jag redan sa forhoppningsvis sa glider man igenom det

Ikvall host'as en romprovning hos Trailer Happiness pa Portobello road, fragan ar ju om man ska dit eller inte.. orkar jag? Hade varit riktigt trevligt om inte annat, jag far helt enkelt se lite senare idag. Idag kanns som en typiskt dag dar jag kommer bli den forsta som somnar pa lektionen :P


Notting Hill

Haromveckorna var jag ju i Notting Hill med A, det var faktiskt forsta gangen jag var dar under den okanda lordagsmarknaden. Jag ar inte den som garna drar sig till sana maste-gora-saker-i-London, jag ar nog mer den som... "go with the flow" :P (naa, nu lat jag som Nicky i Big Brother.. fy!)

Naval, vi var iallafall dar en lordagseftermiddag och det ar ett stalle jag varm kan rekommendera.. speciellt nar det ar fint vader. Det ar mycket folk, buzzy och allmant mycket saker att titta pa

Haromkvallen visades filmen Notting Hill pa TV i Sverige, eftersom jag inte har sett filmen + att J sa varmt rekommenderade den sa tog jag tag i saken och kollade pa den. Ingen bra film enligt min smak, jag tyckte den paminde lite om Bridget Jones' diary pa nat vis aven om handlingarna var totalt olika, kan det bero pa att Hugh Grant ar med i bada? Jag vet inte

Men jag tycker iallafall att det ar underhallande nar man kanner igen platserna, man tanker liksom "Ooh, dar har jag varit" eller "dar gar jag ju forbi varje dag". Jag undrar t ex vart den har lagenheten med den blaa dorren ligger i Notting Hill, kanns som jag maste ha gatt forbi dar sa manga ganger som jag har gatt vilse i det omradet :)

Ritz Hotel, ett standigt aterkommande inslag i filmen och ett valkant landmarke i London
Jag jobbar ett stenkast darifran, har forresten traffat en bartender fran Ritz under en vodkaprovning jag var pa i somras... en arrogant fransman, vad mer kan man forvanta sig av fransman? Inte mycket mer an sa :)

(ber om ursakt for den usla bildkvalitén)



Lordag 5 mars 2011

Traningen gar i en berg- och dalbana just nu, vissa dagar kanns allt superlatt medans andra dagar kan det kannas blytungt. Idag var lite av en tung dag efter en hard jobbvecka med spritprovningar etc

Knaboj
4 x 90 kg
4 x 90 kg
6 x 90 kg

Bankpress
6 x 85 kg
3 x 85 kg
2 x 85 kg
6 x 70 kg
6 x 70 kg

Chins
10 x kroppsvikt
10 x kroppsvikt
12 x kroppsvikt

Dips
30 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

Staende militarpress
6 x 20 kg
6 x 30 kg
6 x 35 kg

Kommentar
Jag var ganska somnig nar jag kom ner idag, men piggnade till i sista setet knaboj, lite sjukt att jag bara klarade 4 reps i forsta seten for att sen gora 6 reps pa sista. Bankpressen daremot kandes skum, tappat otroligt mycket i styrka i de tva sista seten, hade san angest sa att jag sankte vikten till 70 kg och reppade litegrann dar. Jag hoppas pa att nasta pass kommer bli ett bra pass, nu har jag aven lagt in en ovning for axlar och jag tankte prova staende militarpress ett tag framover

nu blir det ett par dagar innan nasta pass, tills dess bjuder jag pa en ryggbild tagen for ca tva veckor sen, lite bulor har jag trots allt, aven en hint pa en julgran. Axlarna och tricepsen ser bast ut hittills

"Ledig" lordag

Jag vet nog inte manga bartenders som ar lediga en lordag, men jag ar det.. och har till och med varit det de senaste lordagarna :P

Sa vad hander idag? Jag ar grymt somnig fortfarande, men maste upp och forbereda infor Chardonnay-presentationen jag ska gora pa mandag. Sjalvklart har man skjutit pa allt till sista minuten da jag antagligen inte hinner pa sondag, vinutbildningen borjar bli mer och mer pafrestande men nu nar man raknar pa det sa har nastan halva tiden gatt

Helt sjukt att man ska agna sig at det har pa sin ENDA lediga dag i veckan, man borde bli lamnad ifred och jasa i sangen tills man vill ga upp for att sen titta pa svenska Big Brother hela dagen lang! Jag har inte ens hunnit se senaste veckans avsnitt, da vet man att man har varit fett busy :P


Trakig blogg

Den har bloggen kanns tradig pa sistone, det kanske jag har namnt tidigare. Anledningen till det ar att jag har mycket jobbrelaterat just nu, vinutbildningen tog mer av min tid an vad jag kunde forestalla mig och samtidigt forsoker jag anpassa mig till allt nytt ansvar som har tillkommit nu nar jag har blivit head bartender

Nu vantar iallafall en bourbonprovning imorgon, pa lordag ska jag besoka en cocktailbar med C och pa mandag vantar en vinprovning OCH romprovning, mycket provningar pa kort tid nu och som sagt... just nu ar jag fett upptagen, men jag hoppas det lugnar ner sig snart!!


Torsdag 3 mars 2011

Marklyft
6 x 140 kg
4 x 140 kg
4 x 140 kg

Bankpress
6 x 85 kg
4 x 85 kg
4 x 85 kg

Chins
12 x kroppsvikt
12 x kroppsvikt
8 x kroppsvikt

= 32 repsantal

Dips
20 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt
20 x kroppsvikt

= 60 repsantal

Kommentar
Halvdant traningspass idag, har varit ute till sent de senaste kvallarna efter jobb och da vaknar man oftast lite halvpigg men bortsett fran det var passet anda helt okej, kunde val gjort nat reps till i marklyften men greppet slappte lite grann, till skillnad fran andra gymrattor sa vagrar jag anvanda magnesium eller dragremmar. Min filosofi ar lite sa, klarar du inte av en vikt utan hjalpmedel sa bor du sanka motstandet
Bankpressen var inte helt dalig med tanke pa omstandigheterna, den far godkant.. jag ar anda en bra bit fran att reppa kontinuerligt pa 90 kg sa dar far man skynda langsamt.. det svajar for mycket just nu fran dag till dag.
Chins och dips kordes utan motstand idag, jag gillar att variera lite da mitt traningsschema mer eller mindre baseras pa basovningar

Le Nez du Vin

Forra veckans vintest trodde jag ju att jag hade kuggat fett, men jag hade tydligen bara tva fel vilket anda ar acceptabelt :)

Den har sessionen hade jag last pa ratt bra och det blir nog bara ett fel tills nasta gang
Dagens session handlade om lukt, och mitt luktsinne var ovantat bra. Blev lite forvanad sjalv nar jag fick ratt pa dofter som bjornbar, mandel, nejlikor, vanilj, lychee, rosor, mynta etc etc

Det fanns dock en doft som ingen klarade och min beskrivning var nat i stil med: "trad, tunna, unkig garderob, ungefar som ett korkat vin"

Och det var precis det det var, kork.. alltsa ett tecken pa att ett vin ar daligt. Jag ar bast :D


Le Nez du Vin = Nasa for vin (om jag har forstatt oversattningen ratt)
For amatorvinkannaren kan man kopa ett sant paket for ca £250 med 54 olika smakdofter


RSS 2.0