Japansk stil

Mixologi (ett finare ord for drinkblandning) ar lite av en konst, alla bartenders har sina egna recept men det hanger pa sa mycket annat for att fa till en god cocktail

Att gora en god cocktail ar lite som att baka brod, forst foljer man sitt recept och sen hanger slutresultatet pa resten av omgivningen. Dvs hur ugnen ar installd, antal minuter brodet ligger dar osv

Nu handlade det om cocktails och inte om brod, men principen ar likadan. Manga bartenders drar sig for att anvanda matglas for att de anser att en "duktig" bartender ska kunna "freepouring", dvs halla pa fri hand. Jag haller inte med, da man oavsett erfarenhet alltid kommer ha en felmarginal pa plusminus 5-10 ml, vilket ger en stor smakskillnad nar det handlar om alkohol och smakstarka ingredienser. Sa mitt basta rad for den perfekta cocktailen ar att alltid anvanda matglas, gar man till en bar och ser en bartender jobba med matglas sa kan man forvanta sig en schysst drink :)

En annan viktig bestandsdel for en bra cocktail ar is, isens funktion ar att kyla en drink utan att bli utspadd. Bra is ar alltsa stora kuber med en frostig yta, da kommer drinken att smaka precis likadan fran forsta sippen till den sista droppen.

Den sista pusselbiten som ar lite relaterad till isen ar skaktekniken, alla bartenders har sin egen stil och teknik men de flesta ar overens om att cocktailen ska skakas hart, har demonstrerar Eben Freeman hur man utfor en the Japanese hard shake. Det ser lattare ut an vad det egentligen ar, till alla hemmabartenders: LYCKA TILL! :D


Kommentarer
Postat av: Stina i London

Ja, mer om mixologi! Det ar superintressant att lasa om :) Keep it up vannen!

2011-06-21 @ 08:48:54
URL: http://www.stinailondon.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0